•  

  Word jij daar ook zo blij van?

   

  Een wijk waar allerlei mooie en leuke dingen gebeuren. Dat maken wij met zijn allen mogelijk. En daar kan jij ook aan bijdragen!

   

  Het wijkplatform is dè plek waar actieve inwoners uit de wijk Rijkerswoerd elkaar weten te vinden en samenkomen om de wijk mooier te maken om te wonen, werken en bovenal te leven. 

  Momenteel hebben wij verschillende vacatures, omdat betrokkenen met andere activiteiten in het netwerk bezig zijn en omdat de werkgroepen veel leuke ideeën hebben waar meer mensen aan kunnen bijdragen om deze te realiseren. Dus, mogelijkheden genoeg om je bij ons aan te sluiten en met plezier de wijk mooier te maken!

   

  Wij zijn op zoek naar diverse vrijwilligers!

   

   

  Secretaris bestuur (2-4 uur per week)

  Wijkplatform Rijkerswoerd is een stichting die als doel heeft bij te dragen aan de sociale cohesie, de sociale samenhang, in de wijk Rijkerswoerd. Het bestuur van het wijkplatform bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter, penningmeester, secretaris (vacant) en algemene bestuursleden. Ieder heeft een eigen expertise en samen dragen wij de verantwoordelijkheid voor het goed lopen van het wijkplatform. 

  Het wijkplatform houdt zich bezig met de verdeling van het gemeentelijk wijkbudget en de samenwerking tussen en met de werkgroepen en organisaties om ons heen (denk bijvoorbeeld aan de gemeente; Team Leefomgeving, Rijnstad SWOA, wijkagenten). In het voor- en najaar hebben wij met onze ketenpartners en werkgroepen een besloten overleg. 

  De werkzaamheden
  Als secretaris werk je samen met de andere leden van het bestuur van het wijkplatform Rijkerswoerd aan het mogelijk maken en ondersteunen van ideeën en activiteiten in onze wijk. Je hebt contacten binnen en buiten de wijk en zorgt voor de communicatie. 

  Hiervoor beheer je de mailbox(en), draag je zorg voor de agenda, besluiten/actielijst en notulen van het bestuur. Het bestuur komt een keer per maand samen. Verder stem je af met de andere bestuursleden, vrijwilligerscoördinator en anderen.

  Het is handig als je digitaal vaardig bent en de hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. Ook helpt het als je gemakkelijk contact legt en het overzicht weet te bewaken. 

  Er is veel ruimte om de rol naar eigen inzicht verder vorm te geven. Voor meer informatie: bestuur@rijkerswoerd.net of bel Sirkka 06-109 82 113.

   

  Hoofdredacteur Het Woerdje

  Het Woerdje is het wijkblad van de wijk Rijkerswoerd. Zeven keer per jaar wordt deze huis aan huis verspreid in een oplage van 4800 stuks. Veel kopij wordt aangeleverd door bewoners, organisaties en bedrijven uit de wijk. Om van losse kopij tot een mooi blad te komen is de taak van de redactie van Het Woerdje. De redactie bestaat momenteel uit drie redacteuren en de vormgever. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de redactie van de website en Social media.

  De werkzaamheden
  De hoofdredacteur verzamelt en selecteert de teksten. Vervolgens coördineert de hoofdredacteur het bewerken van de teksten door de redactie en de plaatsing door de vormgever. Je bent daarmee de spil in het web van Het Woerdje.
  Je plant en leidt de redactievergaderingen, zorgt dat het werk verdeeld wordt en houdt de binnenkomende kopij af in samenwerking met de websiteredacteur.

  Het is handig als je het overzicht kan behouden, digitaal vaardig bent en goed kan samenwerken. Bovenal is het fijn als je affiniteit hebt met wijkbladen en specifiek Het Woerdje en mee wil en kan denken hoe we Het Woerdje nog mooier kunnen maken.

  Voor meer informatie: bestuur@rijkerswoerd.net of bel Sirkka 06-109 82 113.

   

  Bezorgers Het Woerdje

  Wil je bezorger worden van Het Woerdje?
  Aanmelden kan bij de familie Vis: 026-32 719 09.

   

  Medeorganisatoren Open Podium

  De werkgroep Cultuur organiseert sinds vorig jaar Open Podia. Inmiddels zijn er 7 geweest en staan er voor dit jaar nog op de planning om te organiseren. Wij kunnen wel stellen dat het een groot succes is en zijn trotst dat Rijkerswoerd dit organiseert voor de wijk en dat deze volgend jaar ook weer plaatsvinden.  

  Wij kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Dat kan zijn:
  - meehelpen klaarzetten apparatuur
  - controleren inrichting tafels en stoelen van de zaal
  - zelf netwerken of aandragen van tips voor het werven van de acts

  Daarbij is affiniteit hebben met muziek en kleinkunst handig om een open podium te programmeren. Voor meer informatie: cultuur@rijkerswoerd.net

   

  Enthousiaste leden werkgroep Duurzaam

  De werkgroep Duurzaam zoekt enthousiaste leden, doeners met passie voor de energietransitie en duurzaamheid. Technische kennis niet noodzakelijk. Betrokkenheid bij de wijk en enthousiasme voor het onderwerp des te meer.

  Voor meer informatie: duurzaam@rijkerswoerd.net

   

  Leuke mensen die mee willen doen en/of denken

  Ook in de andere werkgroepen en bij andere activiteiten is er altijd ruimte om mee te doen. Of als je zelf een idee hebt? Wij horen hoe dan ook graag van je! En denken graag mee hoe iets mogelijk kan worden.

  Voor meer informatie: info@rijkerswoerd.net

  Heb je interesse maar wil je meer informatie dan kun je ook hierover contact opnemen met één van de coördinatoren van de werkgroep waarvoor interesse is. Of je kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator.

  Hier vind je alle gegevens. 

  Zie ons  Vrijwilligersbeleid 

   

   

   

   

  GFT container tips!

  Geplaatst in: NieuwsTips voor een schone en frisse gft-container! De container voor groente-, fruit- en tuinafval is niet de meest frisse plek...

  Wandel je fit Rijkerswoerd

  Geplaatst in: Activiteiten NieuwsSamen wandelen om de week. Waarom wandelen? Naast dat het goed is voor je hart, bloedvaten, botten en spieren, train je je...

  Het project Levensboeken van SWOA

  Geplaatst in: Nieuws‘Ik ken mijn kleinkinderen hun leven lang, maar zij weten niets van mijn leven voor hun geboorte’ Kent u dat? U d

  Verkoop onbespoten bloemen Stadslandbouw

  Geplaatst in: NieuwsOp de dinsdagochtenden en vrijdagochtenden wordt het verkoopkraampje van de Stadslandbouw Mooieweg 17 gevuld met verse, on...

  Word jij daar ook zo blij van?

  Geplaatst in: Activiteiten Cultuur Duurzaam NieuwsEen wijk waar allerlei mooie en leuke dingen gebeuren. Dat maken wij met zijn allen mogelijk. En daar kan jij ook aan bijd...

  Woerdje 04-2024

  Geplaatst in: Het WoerdjeIn dit nummer, houden wij je op de hoogte van de activiteiten en ontwikkelingen in de wijk. Open Podium Buurtcamping Immer...

   

   

   

   

   

   

   

   

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!