• WhatsApp Buurtpreventie

  Geschreven op

  Ben jij al lid van een WhatsApp Buurtpreventiegroep? 

  Een WhatsApp Buurtpreventiegroep, is een groep in de chat app WhatsApp met één of meer beheerders. 

  Buurtbewoners die lid zijn van deze groep, kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak, vernielingen of een verdacht persoon in de buurt. Buren zijn de beste vorm van veiligheid. Het is voor hen belangrijk om te weten wat er in hun buurt speelt. Op deze manier kunnen buren hun buurt veilig houden en op een laagdrempelige manier veiliger maken. Het is de bedoeling dat er alleen alarmerende berichten worden geplaatst. 

  Bij een alarmerende situatie belt men altijd eerst naar het alarmnummer 112 en informeert daarna de leden via de WhatsApp Buurtpreventiegroep. 

  De beheerder onderhoudt contact met de wijkagent en andere belangrijke partners zoals de gemeente en bijvoorbeeld woningbouwverenigingen. 
   
  Wil je ook bijdragen aan de veiligheid in je buurt? Dit kan eenvoudig door lid te worden van je lokale WABP groep. Alarmerende en verdachte situaties bij jou in de buurt, worden door je buren in deze groep gemeld, zodat je snel weet wanneer er iets in de buurt aan de hand is.  

  Lid worden van een WhatsApp BuurtPreventie groep is heel eenvoudig. Ga naar de zoekpagina en geef jouw postcode. Vervolgens krijg je te zien welke groepen er in jouw buurt actief zijn. Vind je de groep waar jouw straat tussen staat, dan kun je, je hiervoor inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden. Wanneer de beheerder van de groep de door jou ingevulde gegevens ontvangt, kan je worden toegevoegd aan de groep.  

  In iedere groep gelden huisregels. Hier dient iedereen zich aan te houden. De beheerder zorgt ervoor dat de regels worden nageleefd. De meeste beheerders zullen je na ontvangst van de aanmelding deze huisregels sturen.  

  Is er in jouw buurt nog geen groep? Dan kun je er of zelf een opstarten als beheerder. Hoe je dit kan doen? Kijk op www.wabp.nl    « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!