• Update wijkplatform activiteiten

  Geschreven op

  Wijkgenoten, vrijwilligers en netwerkers van onze wijk  

   

  Het is inmiddels volop zomer als wij dit schrijven. Er is veel gebeurd en er staat ook nog genoeg op de planning om af te ronden of op te starten.  

   

  Lees je mee?  

   

  Wij hebben enorm genoten van onze BBQ, gehouden op 4 juli voor onze vrijwilligers en netwerkers bij de Hooijmaat. Het weer zat mee en wij merken dat het goed is om elkaar op deze ongedwongen manier beter te leren kennen. Een leuke groep die zich graag inzetten voor onze mooie wijk. Hoe fijn zou het zijn als wij kunnen uitbreiden en de betrokkenheid kunnen vergroten. Genoeg ideeën echter handjes tekort, dus wij blijven herhalen meld je aan!! Geef aan wat je graag zou willen doen. Ook al is het éénmalig het opzetten van een activiteit, of willen meedenken als bestuurslid hoe het beter of anders kan. Ook al is het een uurtje in de week. Mooie ideeën blijven liggen en juist het uitbreiden van de activiteiten maakt dat ontmoeten, verbinden het klinkt eigenlijk zo simpel maar het helpt veel buurtgenoten om hen uit hun isolement te halen.  

  Zie voor meer sfeerbeelden ons album 

   

  Werkgroep Groen

   

  Zeer actief in de wijk om buurtgenoten te helpen met het creëren en adopteren van boomspiegels, groenstrookjes om de bijen- en vlinderpopulaties maar ook het aanzicht van de straat aangenamer en groener te maken. Achter de schermen zijn zij druk met het organiseren en netwerken met diverse organisatie, gemeente om het participeren te vergroten.  

   

  Werkgroep Duurzaam

   

  Momenteel zijn zij een thema avond aan het voorbereiden over ‘hoe kun je je woning verduurzamen’, denk hierbij aan je CV, die mogelijk aan vervanging toe is en wat nu. Of wil je graag gebruik maken van een deelauto, lees dan de informatie op de website  https://www.rijkerswoerd.net/deelauto  

   

  Werkgroep Cultuur

   

  Deze is druk bezig met het organiseren van een Open Podium. Er volgt in augustus een tweede brainstormsessie. Wil je erbij aansluiten? Meld je dan aan via cultuur@rijkerswoerd.net. Misschien wil je wel zingen, dansen of een muziekinstrument bespelen ook dan horen wij het graag. En de piano is inmiddels verhuisd naar het sport- en wijkcentrum.  

  En wij zoeken nog mensen om de activiteit ‘Boot in de Sloot’ weer nieuw leven in te blazen.  

  Wellicht heb je het gelezen in het vorige Woerdje, wij zijn druk bezig om te onderzoeken of er een ‘eigen ruimte, buurtcentrum’ gerealiseerd kan worden. Destijds wegbezuinigd, maar daar is nu al jaren grote behoefte aan. Het sportcentrum waar nu het één en ander wordt georganiseerd is ‘ons’ wijkcentrum, maar ligt voor sommige echt te ver uit de route. Help je mee, meld je aan via activiteiten@rijkerswoerd.net. En in samenwerking met de Stadslandbouw heeft het 1ste buurtrestaurant op woensdag 12 juli plaatsgevonden. Succesvol en wellicht volgen er meer, houdt de website of de Facebookpagina’s in de gaten.  

  Zie voor foto's ons album en het artikel buurtrestaurant

   

  Werkgroep Hondenbezit

   

  Op diverse plekken zijn dogdisposals geplaatst, met gratis hondenpoepzakjes. Er zijn wat opstart perikelen, zoals het leeghalen van de zakjes en verspreiden in de buurt, speelplaatsen e.d. maar het is een pilot en in het najaar vindt er een evaluatie plaats. Tot nu toe lijkt het toch wel zeer aan te slaan bij zowel de hondenbezitter als de niet hondenbezitter. Maar wij zijn er nog niet, want ook nu is er nog extra aandacht gegeven aan ‘Houd je wijk schoon’ met Reverse Graffiti. Op diverse plaatsen is er een sjabloon op de straat gespoten om zo aandacht te geven. Zie hier de foto’s. 

   

  Wat betreft de omheinde losloopveldjes in Rijkerswoerd, daarvan hebben wij eerder gecommuniceerd dat er bij de Overmaat (is ook Rijkerswoerd) tegenover Sportcity een strook zal worden gecreëerd. Helaas bleken er wat obstakels te zijn en is het onzeker of op deze plek het gerealiseerd kan worden. De gemeente Arnhem is een onderzoek gestart en zal hier bij ons op terugkomen. Wordt vervolgd!  

  Wij hopen dat iedereen een fantastische zomer heeft gehad, fijne vakantie in- of om het huis of naar mooie vreemden oorden.  

  En iedereen wensen wij veel plezier bij de op eigen initiatief gehouden buurtfeesten! Stuur ons jullie feest foto’s toe zodat wij nog meer kunnen bijdragen aan het vergroten van deze saamhorigheid.

  En wellicht dat wij jullie mogen verwelkomen op ons eerstvolgende wijkoverleg op 9 oktober 

  Zie verder op de website nieuws- en agenda items!

   

  Het bestuur wijkplatform Rijkerswoerd 

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Buurtrestaurant

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Sep
  24

  Kopij en advertentie inleveren Het Woerdje

  Vandaag de laatste dag voor het inleveren van k... Lees meer »

  Sep
  27

  Buurtrestaurant 27 september

  Er staat weer een tweede buurtrestaurant op de... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd