• Samenwerking wijkplatform Rijkerswoerd en stadslandbouw Mooieweg een feit

  Geschreven op

  Het wijkplatform Rijkerswoerd en Stadslandbouw Mooieweg hebben na gezamenlijk overleg besloten een intensieve samenwerkingsovereenkomst aan te gaan.

           

  De overeenkomst waarvan de tekst op de sites van beide organisaties integraal te vinden is, werd na goedkeuring in het platformoverleg van 25 mei reeds op 2 juni jongstleden door beide partijen ondertekend. Zie www.rijkerswoerd.net/nieuws of www.stadslandbouwmooieweg.nl voor de complete tekst van de overeenkomst.

  Twee organisaties

  Het wijkplatform Rijkerswoerd behartigt de belangen van de wijk en haar bewoners en regisseert en organiseert activiteiten in en voor Rijkerswoerd. Het is tevens een overkoepelend orgaan voor een aantal werkgroepen die actief zijn in de wijk. Daarbij beheert het platform de financiën en subsidies die hiermee samengaan.

  Stadslandbouw Mooieweg is een project dat voorziet in akkerbouw, fruitteelt, plukbloemen, een permacultuurtuin, kruidentuin, tropische kas en een wilde bloemenweide. Zij levert groente en fruit aan de Voedselbank en beheert een stuk grond aan de Mooieweg. Beide partijen zijn afhankelijk van (eventuele) subsidies en giften en bovenal van de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

  Samen meerwaarde

  Door samen op te trekken - beide organisaties benadrukken dat het beslist geen fusie is - worden beide sterker. In de samenwerkingsovereenkomst staat te lezen dat ze gebruik gaan maken van elkaars expertise, vrijwilligers, accommodaties en financiën. Men zal beter in staat zijn de wijkbewoners te bereiken en zorgen voor meer ‘samen-gevoel’ in de wijk. Ook zal het mogelijk zijn meer verschillende en nieuwe activiteiten aan te bieden.

  Het wijkplatform Rijkerswoerd heeft aangekondigd te gaan investeren in de infrastructuur van Stadslandbouw Mooieweg. En omgekeerd zal de accommodatie van de Stadslandbouw gratis ter beschikking zijn van het wijkplatform.

   

  Plannen

  Naast de verbouwing aan de Mooieweg die gepland gaat worden, zal een groep vertegenwoordigers van beide partijen een overzicht samenstellen van huidige en nieuwe activiteiten die nu mogelijk worden. Binnenkort worden daarover plannen gemaakt. We houden jullie op de hoogte dus houd de media in de gaten!

  Dit artikel is ook te vinden op: www.rijkerswoerd.net/nieuws en www.stadslandbouwmooieweg.nl

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Okt
  04

  Wijkavond over het verduurzamen van je woning

  Thema: Mijn CV is toe aan vervanging, moet ik n... Lees meer »

  Okt
  07

  De Krasse Knarren/Tocht De Kroon

  Bijdrage € 3,00 per keer Heb je vragen of ben j... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd