• Reactie van Team Leefomgeving, gemeente Arnhem na vragen tijdens ons platformoverleg

  Geschreven op

  Wat is de status van de stadslandbouw? Mag die blijven?
  Vanuit de gemeente zouden wij graag willen dat de Stadslandbouw kan blijven. Zij zijn een meerwaarde voor de wijk en de stad (o.a. het leveren van verse groente aan de voedselbank). Echter, de plek waar zij nu verblijven is particulier bezit. Als gemeente gaan wij dus niet over het huur-/pachtcontract. Wel is er inmiddels contact tussen de gemeente en de eigenaar van deze grond om elkaars visie te delen. Hierin hebben wij uiteraard aangegeven dat wij de Stadslandbouw willen behouden. Wellicht dat we nader tot elkaar kunnen komen. Echter, dit proces zal nog zeker enige tijd in beslag nemen en uiteindelijk zijn wij afhankelijk van het besluit van de eigenaar.

  Wat is de status van de woningontwikkeling van Gaardenhaage zelf?
  Wijkplatform Rijkerswoerd wil een natuurinclusieve wijk, met heel veel groen. Hoe kunnen zij nog meedenken in het lopende proces?
  Hierbij een link (https://www.vastgoedplein.nl/aanbod/woonkavel/gaardenhage/herinrichting) met informatie over de herinrichting van Gaardenhage. Er is besloten dat de nog beschikbare kavels (die al een bouwbestemming hadden) verkleind gaan worden maar wel met in achtneming van het karakter van deze buurt. Dit betekent dat o.a. rondom de kavels de hagen behouden moeten blijven en dat het zoveel mogelijk groen blijft. Het proces van herinrichting is al enige tijd aan de gang. Het bestemmingsplan ligt sinds 14 oktober 2021 ter inzage (digitale versie zie link) en zal waarschijnlijk begin volgend jaar worden vastgesteld door de gemeenteraad. Overigens zijn er meerdere bewonersoverleggen geweest met de direct omwonenden.

  Wie is de projectleider? Dan kunnen we misschien een directe link met Wijkplatform Rijkerswoerd en projectleider (laten) leggen?
  Carla Frederix is projectmanager van dit project. Wij stellen voor dat er eerst gekeken wordt naar de antwoorden 2 en 3 én naar de site. Mochten er dan nog zaken niet duidelijk zijn dan kunnen we altijd nog Carla Frederix uitnodigen om een toelichting te geven.

  Afvalbakken Cabaret Rijkerswoerd (achter het winkelcentrum)
  Wij hebben voor wat betreft de afvalbakken de vraag uitgezet bij onze collega’s van beheer. Deze zijn ook op locatie geweest. Aan Cabaret (direct achter het Winkelcentrum Rijkerswoerd) staan een drietal afvalbakken met stickers erop van Bewonersplatform. Zie hieronder ook de foto’s die de collega’s hebben gemaakt. Wat ons betreft is dit voldoende. Zoals bij de meesten bekend hanteren wij onderhoudsniveau C in de wijken. Mochten bewoners/winkeliers toch zwerfafval treffen, dan is het advies om dit zo veel mogelijk door te geven via Fixi. Helaas is afval wat niet in de afvalbak eindigt ook vaak te wijten aan gedrag. Een schone en veilige leefomgeving blijft tenslotte een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Okt
  04

  Wijkavond over het verduurzamen van je woning

  Thema: Mijn CV is toe aan vervanging, moet ik n... Lees meer »

  Okt
  07

  De Krasse Knarren/Tocht De Kroon

  Bijdrage € 3,00 per keer Heb je vragen of ben j... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd