• Oktober start van 'Het Vergeten Plantseizoen'

  Geschreven op

  Veel mensen denken dat je alleen in het voorjaar nieuwe planten in de grond kunt zetten. Onterecht! Het najaar is een hele goede tijd om vaste planten, bomen, hagen en bollen aan te planten. Planten die in het najaar worden aangeplant slaan vaak goed aan omdat de grond nog warm is na de zomer en de wortels meer tijd hebben om zich te ontwikkelen. Zo zijn de planten vaak beter bestand tegen de weersextremen in de zomer. Als je in het najaar bloembollen plant, heb je ook al weer vroeg in het voorjaar een bloeiende tuin!

  De hele maand oktober staat daarom in het teken van Het Vergeten Plantseizoen. Op de website van de organisatie vind je onder andere 31 najaarstips. Voor elke dag in oktober één. Zo kun je lekker aan de slag om de tuin winterklaar te maken en volgend seizoen naar voren te trekken. Kijk voor meer informatie op vergetenplantseizoen.nl.

  Plantacties
  In Arnhem trappen we op 1 oktober Het Vergeten Plantseizoen af met verschillende plantacties. Tijdens Oktobervest (en ja: we hebben het goed gespeld) in Klarendal worden voor De Wasplaats – Klarendalseweg 439 – gratis planten weggegeven. Als je meer dan één gratis plant wil, lever dan je tuintegels in! Voor elke twee tuintegels krijg je een extra plant. Je krijgt maximaal 10 planten, maar mag zo veel tuintegels inleveren als je wil. Ook bij Winkelcentrum Rijkerswoerd is er op 1 oktober een plantactie.

  Tips voor het Vergeten Plantseizoen: · Plant een boom. Bomen zijn bijzonder klimaatbestendig. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer, vangen veel regenwater op en houden dit vast in tijden van droogte.

  Plant vroegbloeiende bollen. Sneeuwklokjes bloeien al vanaf januari!
  Vermeerder je vaste planten door ze te ‘scheuren‘ en win zaden voor volgend seizoen.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Okt
  04

  Wijkavond over het verduurzamen van je woning

  Thema: Mijn CV is toe aan vervanging, moet ik n... Lees meer »

  Okt
  07

  De Krasse Knarren/Tocht De Kroon

  Bijdrage € 3,00 per keer Heb je vragen of ben j... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd