• Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem

  Geschreven op

  Lokale markt op zondag 11 juni

   

  Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem organiseert op zondag 11 juni een lokale markt met heerlijke producten uit Arnhem en omgeving. De markt wordt gehouden op het Marktplein en georganiseerd in samenwerking met vier studenten van de opleiding Management van de leefomgeving van Hogeschool Van Hall Larenstein.

   

  Maak kennis met lekker lokaal voedsel


  In Arnhem en omstreken zijn veel aanbieders van lekker en gezond lokaal geproduceerd eten. Tijdens de markt maak je kennis met deze aanbieders en ontdek je wat er allemaal te koop is op fietsafstand van de stad.

  Deelnemers aan de markt zijn onder andere: Tuinderij De Mijmering, Ecovredegaard, Landgoed De Brouwketel, Henk’s Pluktuin, Stadslandbouw Mooieweg, SpijkerZwam, ‘t Zonnehuis, De Horsterhof, Noordland, Natuurcentrum Arnhem, Loes in het Groen en De Blauwe Tomaat. Stuk voor stuk gepassioneerde tuinders die met veel passie en op duurzame wijze voedsel produceren.

   

  Leuk voor jong en oud

   


  Er zijn leerzame activiteiten voor kinderen, lekkere proeverijen en spelletjes voor het hele gezin. Op deze manier wordt gezond en lokaal eten bij jong en oud onder de aandacht gebracht.

  Speciaal ter gelegenheid van deze lokale markt krijgen bezoekers een bon voor een gratis drankje bij een lunch, taartje of diner bij restaurant FoodVia aan de Markt. Bij FoodVia kun je genieten van heerlijke gerechten gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.

  Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem


  Om gezond en lokaal geproduceerd voedsel onder de aandacht te brengen is er in 2021 een Fietsen voor mijn eten – Groen Arnhem fietsroutekaart gemaakt. Op deze kaart staan maar liefst 40 aanbieders van lokaal geproduceerd voedsel in Arnhem en omgeving. Tijdens de markt is deze routekaart gratis verkrijgbaar. Ook is de kaart te vinden bij de meeste aanbieders die erop staan en kun je hem downloaden op de website van Groen Arnhem: www.groenarnhem.nl

  Met Fietsen voor mijn eten wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal geproduceerd voedsel. Fietsen voor mijn eten is het perfecte (gezins)uitje; samen op de fiets genieten van de mooie omgeving en ontdekken wat voor lekkers er uit de omgeving komt. Fiets je zondag 11 juni ook langs het Marktplein?

   

  Zondag 11 juni – Marktplein Arnhem
  11:00 – 16:00 uur
  Toegang gratis

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!