• Klimaatadaptie heeft de toekomst

  Geschreven op

  Tijdens het Klimaatcafé: ‘Klimaatadaptatie heeft de toekomst’ op donderdag 29 september presenteren studenten en afgestudeerden van scholen uit Arnhem en omstreken hun ideeën om de stad te vergroenen en leefbaarder te maken. De inspirerende presentaties worden begeleid met 20 slides die elk 20 seconden duren. Het Arnhemse Klimaatcafé is gratis bij te wonen in de Nieuwe Coehoorn.

  Innovatieve ideeën door een nieuwe generatie
  Aniek Visser (Hogeschool Van Hall Larenstein) en Janneke Venema (Wageningen University & Research) laten ieder op eigen wijze zien hoe een frisse wind de stad kan verkoelen. Roos Schoolen vervolgt over de kansen voor het bovengronds halen van de Molenbeek. En Jessie Beijer vertelt over hoe Arnhem er in het jaar 2120 uit zou kunnen zien.

  Ook komen vernieuwende productontwerpen aan bod. Zo presenteert Paul Hulsebosch (ArtEZ) zijn waterdoorlatende en verkoelende tegels: Versatiles. Vincent van den Heuvel en Chloé Deniz (HAN) komen met hun koele en groene modulaire zitbank: GRØNNEHAGE. En hoveniers in opleiding Niek Pronk en Twan Geven (Aeres MBO Velp) vertellen alles over hun klimaatbestendige tuinen.

  Klimaatcafé
  Platform Arnhem Klimaatbestendig organiseert al sinds 2016 Klimaatcafé’s met verschillende onderwerpen. Het is inmiddels een traditie dat eens per jaar studenten het podium krijgen om hun innovatieve afstudeerprojecten te delen. Deze worden in 20×20 format gepresenteerd: 20 slides, 20 seconden per stuk. Na de presentaties is het tijd om aan de bar te proosten op de nieuwe ideeën en generatie. Iedereen is van harte welkom.

  Bezoekinformatie
  Donderdag 29 september 20.00 - 21.30. Inloop vanaf 19.30 NiCo (Nieuwe Coehoorn)
  Coehoornstraat 17 Arnhem
  Toegang gratis
  Meer info www.arnhemklimaatbestendig.nl

  Waarom is klimaatadaptatie in Arnhem belangrijk?
  De afgelopen jaren is het goed merkbaar: het klimaat verandert. Deze zomer was extreem droog en de afgelopen jaren nam ook het aantal hete en natte dagen toe. Door verstening in de binnenstad zijn de effecten van hitte, droogte en wateroverlast nog beter merkbaar. Ook door de hoogteverschillen in de stad zorgen hoosbuien voor wateroverlast. Om Arnhem weerbaar te maken tegen dit nieuwe klimaat is het belangrijk dat zowel de openbare ruimte als particuliere tuinen groener worden. Minder steen en meer groen zorgt namelijk voor verkoeling op hete dagen en voorkomt droogte en wateroverlast. Ga naar www.arnhemklimaatbestendig.nl voor meer informatie en tips.

   

  Banner door Dana Dijkgraaf Design  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Koningsdag 'springt en ontmoet' 27 april bij sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd. Hieronder kun je je aanmelden voor de kinderrommelmarkt. Zie verder programma bij agenda en nieuwspagina op deze website. 

  Hier kun je je kraam reserveren voor Koningsdag t/m 12 jaar 

  Aanmelden kraam

  Hier kun je je plek reserveren voor Koningsdag 18+

  Aanmelden plek 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Maa
  27

  Bezorgdatum Het Woerdje

  Vanaf week 13 wordt Het Woerdje huis-aan-huis b... Lees meer »

  Apr
  06

  Kunstcafé 55+

  Op donderdag 6 april 2023 is er weer een Kunstc... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd