• Theaterproject VEERKRACHT

  Geschreven op

  Een voorstelling voor én door ouderen  

  Actief meedoen met alles wat er bij een voorstelling komt kijken: van theaterlessen volgen, het maken van een decor tot meedoen aan de voorstelling zelf. Dát is het idee achter theaterproject VEERKRACHT, een samenwerking tussen SWOA, Huis van Puck, DrieGasthuizenGroep en theatermaker Boaz Boele. Boaz neemt Arnhemse ouderen mee naar het podium van het theater. Met als uiteindelijk doel een voorstelling die in november 2023 meerdere malen wordt uitgevoerd!

  Inmiddels is het project in volle gang. Er zijn verhalen verzameld en vele deelnemers volgen momenteel wekelijks theaterlessen op diverse locaties in Arnhem. Tijd om meer te vertellen over het theaterproject en over wat er nog komen gaat: het vormgeven van de voorstelling. En het leuke hieraan, is dat je nog op verschillende manieren kunt deelnemen!

  Voor én door ouderen

  Bij theaterproject VEERKRACHT betrekt Boaz Boele de oudere inwoners van Arnhem (55+) van begin tot eind bij het maken van een voorstelling. Er worden verschillende groepen gevormd, voor elk wat wils. Er komt een groep theateracteurs en er zijn verschillende zanggroepen. Ook komen er groepen die aan kostuums werken en aan het decor.

  Verhalen verzameld

  Het theaterproject is eerder van start gegaan met het verzamelen van verhalen, die als uitgangspunt dienen voor de theaterlessen en de voorstelling. “Ik sprak 143 ouderen over waar zij energie van krijgen en hoe zij hun kracht hervonden na moeilijke momenten in hun leven. Het was bijzonder om te horen wat de mensen vertelden”, aldus Boaz.

  De theaterlessen zijn begin deze maand van start gegaan. Tijdens de lessen leren ouderen een rol spelen, scenes maken, maar ook zichzelf ontplooien. Ervaring is niet nodig, zin wel! De lessen zorgen voor verbinding en de deelnemers ervaren ze als gezellig, leerzaam en verrassend.

  Van voorbereiding naar voorstelling

  Vanaf juni is het tijd om toe te werken naar de daadwerkelijke voorstelling: een theaterstuk over veerkracht met ouderen in de hoofdrol. Niet alleen op het podium, maar ook daarbuiten vervullen zij een actieve rol. Denk aan het maken van decor, kostuums, zang of als ‘zijlijner’ bij de repetities.
  Hierin worden de komende maanden verschillende lessen aangeboden. De voorstelling zal in november 2023 meerdere malen worden uitgevoerd!

  Ben je enthousiast?

  En wil je meedoen aan de lessen theater, decor, zang of kostuum van het theaterproject? Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met het Uitbureau van DrieGasthuizenGroep via 06 - 1044 9044 of Uitbureau@driegasthuizengroep.nl.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Gratis workshop dementie vriendelijk 12 juni

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober!

   

   

  Jun
  12

  Workshop dementie vriendelijk

  Dementie komt steeds vaker voor, 1 op de 5 mens... Lees meer »

  Jun
  14

  'Concert voor de Nacht' door het Linnaeus Trio

  Met gepaste trots kondigen wij aan de try-out e... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!