• Focus à Locus groot succes!

  Geschreven op

  Dit jaar werd de Focus á Locus kunstroute voor de 7e keer georganiseerd op 22 en 23 april. De vorige editie in 2018 was zeer geslaagd, maar door corona kon de route in 2020 op het laatste moment niet doorgaan. Ook de afgelopen jaren waren de omstandigheden niet gunstig genoeg om een kunstroute bij mensen thuis te organiseren. Wij hebben gemerkt hoe blij iedereen weer is dat dat nu weer kan.

  Er was van alles te doen en te zien: muziek, workshops voor kinderen en volwassenen, voordrachten en een fietstocht en natuurlijk veel kunstenaars die hun werk lieten zien.

  Met 35 deelnemers op 25 locaties in de wijken Vredenburg, Holthuizen, Kronenburg en Rijkerswoerd was de kunstroute een groot succes.

  Ook door het redelijk goede weer zijn er meer bezoekers geteld dan ooit, ook op zaterdag, wat meestal een ‘mindere’ dag is. Bij veel locaties kwamen, over de twee dagen verdeeld, 80 á 100 bezoekers.

  Wij hebben gemerkt dat bewoners elkaar hebben ontmoet en dat ook nieuwe en oude buren afkwamen op de exposities en de muziek.

  Het was fijn dat wij deze keer veel ondersteuning hadden. Yvonne Nuis, secretaris van wijkplatform Rijkerswoerd wees ons op Harm Jan Kuipers van Team Leefomgeving en de voor ons nieuwe cultuurmakelaar Jelle van Eerd van Rozet. Zij zorgden voor respectievelijk vlaggenstandaards voor de banieren van Focus á Locus en de huis-aan-huisbezorging van de folders.

  Mascha Kop en Liesje van Haaren van Rijnstad zorgden voor activiteiten in De Kemphaan (graffiti workshop) en De Madser (dans- en creatieve workshop). Anja van Hal van Rijnstad/De Fontein werkte mee aan een korte gedichtenvoordracht in de Fontein.

  Wietske Verhoef van De Petersborg (SWOA) en Erik Hendriksen van de EBS De Rank stelden ruimte voor een aantal exposanten beschikbaar, vooral ook door het ‘door de wijk-voor de wijk-gebeuren. En zo konden wij ook de ruimte van de Polderdrift gebruiken.

  Heel fijn was dat Manouk Grootaarts ons kon helpen bij het plaatsen van berichten op Facebook en Instagram.

  Wij willen alle bovengenoemden hierbij heel hartelijk bedanken!

  Hans Langbroek, Klaarke Schuiringa
  Werkgroep Focus á Locus http://www.focusalocus.nl/

  Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd Expositie Focus à Locus Rijkerswoerd  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!