• Walking Football

  Geschreven op

  Iedere maandagochtend zijn een aantal senioren actief op het sportcomplex van ESA in onze wijk Rijkerswoerd, met Walking Football voor OldStars. Het OldStars project is destijds door Vitesse opgezet in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Het project richt zich met name op 60-plussers die nog graag, of opnieuw, actief en in beweging willen zijn, bij voorkeur met een bal, zonder daarvoor topprestaties te moeten leveren.

   

  Wekelijks programma

   


  De trainingen starten iedere maandag om 9.30 uur, waarbij onder het genot van een heerlijk kopje koffie het afgelopen weekend wordt besproken. Gezelligheid staat daarbij voorop en een uitermate goede gelegenheid om de onderlinge sociale contacten uit te bouwen en te intensiveren. Rond de klok van 10 gaan wij richting de kleedkamers om ons klaar te maken voor de training, onder leiding van een voor deze voetbalvariant, gediplomeerde trainer op het kunstgrasveld van ESA. De spieren worden via een warming-up als eerste lekker losgemaakt, gevolgd door een korte conditietraining; het tempo daarbij mag en kan een ieder aanpassen aan zijn eigen mogelijkheden. Daarna gaan wij over naar een partijtje voetbal waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal voor de OldStars ontworpen spelregels. Zo wordt er gespeeld op kleine veldjes, kleine doeltjes met teams van 6 spelers zonder keeper. Tijdens het spel mag er niet worden gerend, zijn slidings verboden, mag er geen lichamelijk contact zijn en mag de bal niet hoger dan heuphoogte worden gespeeld. Deze variant heeft de naam 'Walking Football’ gekregen. Bij deze spelregels is de kans op blessures heel erg klein en staat het plezier voorop!


  Na afloop een heerlijke douche en nog even lekker nababbelen in de kantine van ESA sluit de wekelijkse training af. In praktijk is gebleken dat de deelnemers allemaal hetzelfde willen namelijk er even lekker op uit, gezellig met elkaar samen zijn gevolgd door een balletje trappen. Dat werkt in praktijk prima en heeft ervoor gezorgd dat er op een zeer sociale wijze met elkaar wordt omgegaan, met andere woorden: iedereen is welkom! De groep heeft op dit moment iets meer dan 20 deelnemers; er is nog ruimte voor een beperkt aantal nieuwe leden.

   


  Wil je ook mee doen?

   


  Ben je 60-plusser, herken je jezelf in bovenstaande, lijkt het je wat, kom dan op maandagochtend een keer kijken op het ESA-terrein, tussen 10.15 tot ca. 11.30 uur trainen wij op het veld; wij staan je graag te woord en vertellen je hoe leuk dit spelletje is! Eén of meerdere proeftrainingen, voordat je een definitief besluit neemt, behoren zeker tot de mogelijkheden.


  Ben je, net als wij enthousiast geworden, dan kun je jezelf aanmelden bij ESA via Dick van Kleef van ESA/sportcentrum Rijkerswoerd (06-435 20 606). Wij vragen een kleine bijdrage van € 10 per maand (kostendekkend en als vereniging niet commercieel).


  Wil je vooraf nadere informatie, neem dan contact op met de contactpersoon van deze groep,
  Piet Huggers (06-516 19 630). Een enthousiaste OldStarlid uit Rijkerswoerd. 

  Walking Football OldStars Rijkerswoerd

  ESA-OldStars op eigen toernooi, april 2023  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie onze programma's bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

  of de agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten

   

  Koop hier je ticket voor het stamppottenbuffet

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door!

   

  Dec
  04

  Bezorgdatum Het Woerdje

  Vanaf week 49 wordt Het Woerdje huis-aan-huis b... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Klik hier als je via je mailbox op de hoogte gehouden wilt worden van het laatste nieuws uit je wijk! 

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Klik hier als je via je mailbox op de hoogte gehouden wilt worden van het laatste nieuws uit je wijk!