• Woning-verduurzamings-advies

    Geschreven op

    De energietransitie van woningen en wijken is momenteel één van de grote opgaven in de bouw. Ook bij de opleiding Bouwkunde aan de HAN in Arnhem wordt uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed. Hierdoor studeren er al jaren studenten Bouwkunde af aan de HAN, die in de bouwpraktijk een voortrekkersrol kunnen vervullen bij deze energietransitie.

    De afgelopen jaren hebben tweedejaars Bouwkundestudenten verduurzamingsonderzoeken uitgevoerd en adviezen opgesteld voor diverse woningeigenaren en corporaties, onder andere in de Arnhemse wijken Spijkerkwartier, Geitenkamp, Elsweide, Elden en Arnhem-West (Lombok, Klingelbeek en Heijenoord).

    Ook dit schooljaar gaan de tweedejaars studenten weer met een verduurzamingsproject aan de slag. In Rijkerswoerd is een aantal bewoners actief bezig met verduurzaming. Vanuit de HAN zouden wij de wijk hierbij graag met dit studentenproject ondersteunen, zowel om u als bewoner een stapje verder te helpen in de planvorming voor uw woning als voor onze studenten, om kennis te maken met de complexe opgave van de woningverduurzaming.

    Dus bent u als woningeigenaar aan het nadenken over welke verduurzamingsmaatregelen voor uw woning passend zouden zijn en kunt u daarbij (vrijblijvend en kosteloos) wat inspiratie en advies gebruiken? Meld u zich dan aan voor dit studentenproject. Er wordt gestart in de tweede week van april, onder andere met een woningbezoek op donderdag 11 april of vrijdag 12 april in de middag. Het is fijn als u op één van beide middagen thuis kunt zijn. Zo’n 3 studenten zullen dan langskomen om de woning te bekijken en om u te interviewen. In juni wordt het project afgerond met een adviesrapportage. Deze wordt aan u uitgereikt tijdens een eindpresentatie, die hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 18 juni of donderdag 20 juni zal plaatsvinden. Tijdstip en locatie hiervoor worden nog definitief bepaald.

    Voor deze opgave zoeken wij bij voorkeur 24 woningen, waarbij deelname op volgorde van aanmelding zal worden bepaald. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar hanneke.spoorenberg@han.nl. De aanmelding staat open tot uiterlijk 4 maart 2024.



    « Naar het overzicht

    Activiteiten

    Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

     

    Meld je hier aan voor de workshop dementie vriendelijk

     

    Koningsdag 

    Aanmelden kraam is niet meer mogelijk

    Aanmelden kleedje is niet meer mogelijk 

     

    Avond4Daagse 

    Aanmelden kan niet meer. 

     

    Aanmelden voor Open Podium
    7 juni!

     

     

    Apr
    27

    Koningsdag zaterdag 27 april

    Diverse organisaties werken samen om van Koning... Lees meer »

    Mei
    03

    Open Podium

    Kom je ook naar het Open Podium op vrijdagavond... Lees meer »

     

     

    Wijkbudget aanvragen

    Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

    Aanvragen wijkbudget

     

    Aanmelden wijkgids

    Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

    Aanmelden wijkgids

     

    Laatste nieuws in je mailbox?

    Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

    Wijkplatform Rijkerswoerd

    Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

    Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!