• Woning-verduurzamings-advies

  Geschreven op

  De energietransitie van woningen en wijken is momenteel één van de grote opgaven in de bouw. Ook bij de opleiding Bouwkunde aan de HAN in Arnhem wordt uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed. Hierdoor studeren er al jaren studenten Bouwkunde af aan de HAN, die in de bouwpraktijk een voortrekkersrol kunnen vervullen bij deze energietransitie.

  De afgelopen jaren hebben tweedejaars Bouwkundestudenten verduurzamingsonderzoeken uitgevoerd en adviezen opgesteld voor diverse woningeigenaren en corporaties, onder andere in de Arnhemse wijken Spijkerkwartier, Geitenkamp, Elsweide, Elden en Arnhem-West (Lombok, Klingelbeek en Heijenoord).

  Ook dit schooljaar gaan de tweedejaars studenten weer met een verduurzamingsproject aan de slag. In Rijkerswoerd is een aantal bewoners actief bezig met verduurzaming. Vanuit de HAN zouden wij de wijk hierbij graag met dit studentenproject ondersteunen, zowel om u als bewoner een stapje verder te helpen in de planvorming voor uw woning als voor onze studenten, om kennis te maken met de complexe opgave van de woningverduurzaming.

  Dus bent u als woningeigenaar aan het nadenken over welke verduurzamingsmaatregelen voor uw woning passend zouden zijn en kunt u daarbij (vrijblijvend en kosteloos) wat inspiratie en advies gebruiken? Meld u zich dan aan voor dit studentenproject. Er wordt gestart in de tweede week van april, onder andere met een woningbezoek op donderdag 11 april of vrijdag 12 april in de middag. Het is fijn als u op één van beide middagen thuis kunt zijn. Zo’n 3 studenten zullen dan langskomen om de woning te bekijken en om u te interviewen. In juni wordt het project afgerond met een adviesrapportage. Deze wordt aan u uitgereikt tijdens een eindpresentatie, die hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 18 juni of donderdag 20 juni zal plaatsvinden. Tijdstip en locatie hiervoor worden nog definitief bepaald.

  Voor deze opgave zoeken wij bij voorkeur 24 woningen, waarbij deelname op volgorde van aanmelding zal worden bepaald. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar hanneke.spoorenberg@han.nl. De aanmelding staat open tot uiterlijk 4 maart 2024.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!