• Rijkerswoerd nog groener

  Geschreven op

  Het voorjaar is volop te horen en te zien in Rijkerswoerd. Ook de werkgroep Groen en veel bewoners zijn druk in de weer.

  Wessel Couzijnhof 

  Wessel Couzijnhof Rijkerswoerd

  Er is achter de Wessel Couzijnhof een stukje grond ingezaaid met een wilde bloemenmengsel door de Imkersvereniging Arnhem-Velp e.o. Na alle dramatische berichten over de achteruitgang van de bijenstand en de ernstige sterfte van de honingbijen deze winter, zijn veel bloemen en kruiden een levensbehoefte. Het was hard werken in de weerbarstige klei. Hopelijk genieten zowel bijen en andere insecten, als de bewoners van de wijk van dit initiatief.

  Glenn Millerstraat 

  Glenn Millerstraat Rijkerswoerd 

  Hier zijn flink wat stenen gewipt en een drietal mooie bloemperken gecreëerd die dit jaar de straat zeker zullen opfleuren, maar ook het soms overvloedige regenwater beter zullen opvangen. Natuurlijk zijn hier planten gekozen die iets te bieden hebben aan insecten. De bewoners van de straat hebben samen met de gemeente hard gewerkt aan een nieuw, gevarieerd aanzicht.

  Glenn Millerstraat Rijkerswoerd Glenn Millerstraat Rijkerswoerd Glenn Millerstraat Rijkerswoerd

  George Marshallstraat    

  Ook deze straat heeft een metamorfose ondergaan. Niet alleen zijn er bomen vervangen, de boomspiegels zijn echte plantvakken geworden. Het onderhoud is voor de bewoners van de straat. De werkgroep Groen heeft meegeholpen met het planten. Men wil de groenste straat van Rijkerswoerd worden. Hoe zit het met de wensen van andere straten?

  Georg Marchallstraat Rijkerswoerd Georg Marchallstraat Rijkerswoerd Georg Marchallstraat Rijkerswoerd

  Mr. P.J.  Oudsingel  

  Bij het schrijven van dit stukje is men hier in de weer met boomspiegeltuintjes. Er worden tegels gewipt en aarde vervangen, De bomen krijgen gezelschap van planten gekweekt op de Stadslandbouw, aangeboden door het wijkplatform Rijkerswoerd en geplant door de bewoners die een tuintje hebben geadopteerd. Zo wordt een stenige straat veel fleuriger en aantrekkelijker. Ga snel kijken.

  JP Marchandstraat Rijkerswoerd

  H.P. Marchantstraat

  Onze aandacht gaat nu uit naar deze straat. Daar zijn wij in gesprek met bewoners rondom het groen bij het appartementencomplex. Volgende keer weten we meer.


  Wat kan jij doen als je wilt vergroenen?

  Als je tegels wilt vervangen door groen kan je je gewipte tegels aanmelden voor de tegelophaalservice. www.tegelophaalservice.nl, de volgende ophaalrondes zijn op 1 mei en 5 juni.

  Op advies van de studenten van Van Hall Larenstein die een onderzoek (zie ook hun enquête) doen in onze wijk gaan wij onder andere proberen de omstandigheden voor egels in de wijk te verbeteren. De egel is een soort die in aantal afneemt, om dit tot staan te brengen moeten wij in actie komen.

  De gemeente stelt 20 gratis egelpakketten ter beschikking voor bewoners die daadwerkelijk maatregelen treffen. De maatregelen zijn: een haag planten in plaats van een schutting, als je schutting je te lief is, maak er een opening in op bodemhoogte of een tunneltje van 13 x 13 centimeter zodat de egel van tuin naar tuin kan (een egel snelweg). In jouw tuin zelf kan je een hoopje bladeren laten liggen of een kistje neerzetten waar de egel in kan schuilen. Let op dat de katten er niet bij kunnen. Voor meer informatie kijk op de site van Arnhem Klimaatbestendig www.arnhemklimaatbestendig.nl    

   Egelstand Rijkerswoerd

  Samen maken we Rijkerswoerd groener



  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

   Gratis workshop dementie vriendelijk 12 juni

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober!

   

   

  Mei
  22

  Fiets je fit, fietstocht op woensdag

  Fietsen is gezond en zorgt ervoor dat je langer... Lees meer »

  Mei
  23

  Kunstcafé 55+

  Voorbeeld tekst. Het kunstcafé 55+ wordt ook di... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!