• Oktober start van 'Het Vergeten Plantseizoen'

  Geschreven op

  Veel mensen denken dat je alleen in het voorjaar nieuwe planten in de grond kunt zetten. Onterecht! Het najaar is een hele goede tijd om vaste planten, bomen, hagen en bollen aan te planten. Planten die in het najaar worden aangeplant slaan vaak goed aan omdat de grond nog warm is na de zomer en de wortels meer tijd hebben om zich te ontwikkelen. Zo zijn de planten vaak beter bestand tegen de weersextremen in de zomer. Als je in het najaar bloembollen plant, heb je ook al weer vroeg in het voorjaar een bloeiende tuin!

  De hele maand oktober staat daarom in het teken van Het Vergeten Plantseizoen. Op de website van de organisatie vind je onder andere 31 najaarstips. Voor elke dag in oktober één. Zo kun je lekker aan de slag om de tuin winterklaar te maken en volgend seizoen naar voren te trekken. Kijk voor meer informatie op vergetenplantseizoen.nl.

  Plantacties
  In Arnhem trappen we op 1 oktober Het Vergeten Plantseizoen af met verschillende plantacties. Tijdens Oktobervest (en ja: we hebben het goed gespeld) in Klarendal worden voor De Wasplaats – Klarendalseweg 439 – gratis planten weggegeven. Als je meer dan één gratis plant wil, lever dan je tuintegels in! Voor elke twee tuintegels krijg je een extra plant. Je krijgt maximaal 10 planten, maar mag zo veel tuintegels inleveren als je wil. Ook bij Winkelcentrum Rijkerswoerd is er op 1 oktober een plantactie.

  Tips voor het Vergeten Plantseizoen: · Plant een boom. Bomen zijn bijzonder klimaatbestendig. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer, vangen veel regenwater op en houden dit vast in tijden van droogte.

  Plant vroegbloeiende bollen. Sneeuwklokjes bloeien al vanaf januari!
  Vermeerder je vaste planten door ze te ‘scheuren‘ en win zaden voor volgend seizoen.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Koningsdag 'springt en ontmoet' 27 april bij sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd. Hieronder kun je je aanmelden voor de kinderrommelmarkt. Zie verder programma bij agenda en nieuwspagina op deze website. 

  Hier kun je je kraam reserveren voor Koningsdag t/m 12 jaar 

  Aanmelden kraam

  Hier kun je je plek reserveren voor Koningsdag 18+

  Aanmelden plek 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Maa
  27

  Bezorgdatum Het Woerdje

  Vanaf week 13 wordt Het Woerdje huis-aan-huis b... Lees meer »

  Apr
  06

  Kunstcafé 55+

  Op donderdag 6 april 2023 is er weer een Kunstc... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd