• Michi Noeki

  Geschreven op

  Michie-Noeki_pleisterplaats

  Bij enquêtes komt keer op keer naar voren dat er grote behoefte is aan een ontmoetingsplek annex huiskamercafé. Een Michi-Noeki biedt daar een basisconcept voor. De voormalige bloemenkiosk heeft alles in zich om een geweldige Michi-Noeki te worden. Midden in het winkelcentrum met een welhaast daarvoor vernieuwd plein. Een Michi-Noeki voegt een aantal belangrijke leef elementen toe aan het winkelcentrum.

  Op de wijkavond van 29 januari j.l. werd dit idee enthousiast ontvangen door de wijkbewoners die binnenliepen op deze avond, die georganiseerd was door Team Leefomgeving van de gemeente Arnhem.

  Onze Michi-Noeki is een plek in de wijk waar je even kunt uitrusten, een kopje koffie kunt drinken met andere bewoners en eventueel naar het toilet kunt. Je ontdekt wat het laatste nieuws is en wat je de komende tijd allemaal kunt doen in de wijk. Je kunt de vragen die je hebt over de buurt of waar je naar op zoek bent stellen aan de daar aanwezige vrijwilliger, een buurtbewoner die graag iets wil betekenen voor de wijk. Laad je telefoon of scootmobiel op, klap je laptop open, ga in overleg met iemand of kom gewoon een praatje maken of wat drinken. De Michi-Noeki is elke werkdag geopend. Dat kan omdat wijkbewoners zich vrijwillig één of meerdere dagdelen hiervoor inzetten. 

  De eerste Michi-Noeki van Nederland is in Groningen te vinden. In Japan zijn er al langer veel van dit soort rustplaatsen langs doorgaande wegen, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Deze pleisterplaatsen heten Michi-No-Eki. De naam Michi-Noeki is daarvan afgeleid, maar het is een uitwerking op een andere, kleinere schaal.

  Daarnaast zien wij een rol voor onze Michi Noeki als servicepunt. Op gezette tijden kun je contact leggen met het wijkplatform Rijkerswoerd en Team Leefomgeving (RKV). Je kunt te rade gaan bij de wijkagent, Rijnstad, de SWOA en gemeentelijke diensten.

  Om dit te realiseren zijn vrijwilligers en coördinatoren nodig. Zo maken wij ook aan de gemeente duidelijk dat er niet alleen behoefte is aan zo’n Michi-Noeki, maar dat wij er als wijkbewoners ook invulling aan willen geven. Voel je hier wat voor? Geef je dan op via activiteiten@rijkerswoerd.net , of als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Yvonne Nuis 06-290 71 697 of Tom de Koning 06-149 29 226.  « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!