• Buurtcamping Immerloopark zorgt voor blije gezichten

  Geschreven op

  Afgelopen weekend werd het Immerloopark weer omgetoverd tot een heuse buurtcamping. Ruim 100 buurtbewoners, kinderen en volwassenen, kampeerden twee nachten lang in het park. De Buurtcamping zorgde voor ontspannen en vrolijke gezichten, waar zelfs een bui op z’n tijd geen verandering in kon brengen.  

   

  Weekend vol activiteiten

   

  De Buurtcamping is geen gewone camping, maar een camping met activiteiten. Zo ook deze keer weer. De vrijdag werd na de officiële opening van wethouder Roelofs afgetrapt met korte kennismakingspellen waarbij de campinggasten elkaar wat beter leerden kennen. Daarmee zat de sfeer er meteen goed in! Op zaterdag stonden de campingspelen centraal: in teams streden de campinggasten in verschillende uitdagende spellen met elkaar om de winst. Ook wie het rustiger aan wilde doen, kon voldoende aan zijn trekken komen. Zo was er een boek te lenen in de Biebtent of waren er wandelingen door het groen onder begeleiding van een natuurkenner. Tijdens de filosofieworkshop dachten kinderen na over hun ideale wereld: volgens de kinderen kwam de buurtcamping daar dicht bij in de buurt! 

   

  Gezamenlijk eten

   

  Zowel op vrijdag als op zaterdag werd er gezamenlijk gegeten. Op vrijdagavond zorgde de organisatie voor een diner van Vitanos, maar op zaterdag was het de beurt aan de campinggasten zelf. Overdag werd er geoogst op de Stadslandbouw, waar een groep campinggasten ‘s avonds iets lekkers mee bereidde. Aangevuld met dat wat verschillende campinggasten mee hadden genomen van huis, zorgde dit voor een gezond en gevarieerd lopend buffet!

   

  Nieuwe contacten

   

  De buurtcamping wordt door een vrijwilliger de ideale samenleving in het klein genoemd: ‘Iedereen helpt elkaar en we zijn allemaal gelijk’. De buurtcamping in het Immerloopark heeft dus gezorgd voor volop nieuwe contacten tussen de wijkbewoners.

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober en/of 13 december

   

   

  Jul
  27

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Aug
  10

  Zelfoogstdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!