• Buurtcamping Immerloopark zorgt voor blije gezichten

  Geschreven op

  Afgelopen weekend werd het Immerloopark weer omgetoverd tot een heuse buurtcamping. Ruim 100 buurtbewoners, kinderen en volwassenen, kampeerden twee nachten lang in het park. De Buurtcamping zorgde voor ontspannen en vrolijke gezichten, waar zelfs een bui op z’n tijd geen verandering in kon brengen.  

   

  Weekend vol activiteiten

   

  De Buurtcamping is geen gewone camping, maar een camping met activiteiten. Zo ook deze keer weer. De vrijdag werd na de officiële opening van wethouder Roelofs afgetrapt met korte kennismakingspellen waarbij de campinggasten elkaar wat beter leerden kennen. Daarmee zat de sfeer er meteen goed in! Op zaterdag stonden de campingspelen centraal: in teams streden de campinggasten in verschillende uitdagende spellen met elkaar om de winst. Ook wie het rustiger aan wilde doen, kon voldoende aan zijn trekken komen. Zo was er een boek te lenen in de Biebtent of waren er wandelingen door het groen onder begeleiding van een natuurkenner. Tijdens de filosofieworkshop dachten kinderen na over hun ideale wereld: volgens de kinderen kwam de buurtcamping daar dicht bij in de buurt! 

   

  Gezamenlijk eten

   

  Zowel op vrijdag als op zaterdag werd er gezamenlijk gegeten. Op vrijdagavond zorgde de organisatie voor een diner van Vitanos, maar op zaterdag was het de beurt aan de campinggasten zelf. Overdag werd er geoogst op de Stadslandbouw, waar een groep campinggasten ‘s avonds iets lekkers mee bereidde. Aangevuld met dat wat verschillende campinggasten mee hadden genomen van huis, zorgde dit voor een gezond en gevarieerd lopend buffet!

   

  Nieuwe contacten

   

  De buurtcamping wordt door een vrijwilliger de ideale samenleving in het klein genoemd: ‘Iedereen helpt elkaar en we zijn allemaal gelijk’. De buurtcamping in het Immerloopark heeft dus gezorgd voor volop nieuwe contacten tussen de wijkbewoners.

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Buurtrestaurant

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Sep
  24

  Kopij en advertentie inleveren Het Woerdje

  Vandaag de laatste dag voor het inleveren van k... Lees meer »

  Sep
  27

  Buurtrestaurant 27 september

  Er staat weer een tweede buurtrestaurant op de... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd