• Arnhem wint NK Tegelwippen 2023

    Geschreven op

    460.000 tegels maken plaats voor groen

    Arnhem streed de afgelopen drie edities van het NK Tegelwippen tegen tientallen andere gemeentes om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. In 2021 en 2022 werd Arnhem de nummer 1 van Gelderland. Dit jaar is Arnhem – met een recordaantal van meer dan 460.000 gewipte tegels - de absolute winnaar! Er is een oppervlakte vergelijkbaar met het GelreDome aan nieuw groen bijgekomen. Hiermee is de stad leefbaarder en mooier geworden.

     

    Iedereen wipt mee

     

    Zowel in de openbare ruimte als in particuliere tuinen is gewipt. Zo deden er honderden Arnhemmers die hun tuinen gingen vergroenen mee met de gratis Tegelophaalservice. Hier zijn dit jaar meer dan 75.000 tegels mee opgehaald. Ook waren er buurtinitiatieven waarbij honderden geveltuinen zijn aangelegd. Gemeente Arnhem verving daarnaast in de openbare ruimte maar liefst 25.000 m2 aan verharding door groen.

     

    Op 16 november was Rijkerswoerd vertegenwoordigd 

     

    Op donderdag 16 november werd door Gemeente Arnhem en Wethouder klimaatadaptatie Cathelijne Bouwkamp, Arnhem Klimaatbestendig en de Organisatie van NK Tegelwippen een groot Tegelwipfeest georganiseerd. Ook Rijkerswoerd was vertegenwoordigd: de werkgroep die de Glenn Millerstraat vergroende, was gevraagd een presentatie te geven. 

    Er waren in totaal 5 mooie initiatieven te zien. Vanuit verschillende wijken vertelden hele leuke inspirerende sprekers hun verhaal. Hoe ontstond het idee, hoe was de aanpak en met wie werd de klus geklaard en natuurlijk wat was het resultaat.

    Het was wel een uitdaging hoor: bij 20 sheets 20 sec. iets vertellen. Maar dit ging gelukkig hartstikke goed.

    Het eindigde met de toespraak en uitreiking van de gouden schop en stoeptegel door de NK Tegelwip organisatie en het eind- en dankwoord van een trotse Wethouder.

    Alle deelnemers mochten  een boompje, plant of bloemzaden uitkiezen. Wij gingen naar huis met oa een mooi naaldboompje (parasolden) .. in de bus! Daarna lekker geborreld en genetwerkt met de deelnemers.

    Super leuk dat er ook fans uit de wijk waren (werkgroep Groen, werkgroep Duurzaam en buren), om ons te supporten. Kortom een topavond en Rijkerswoerd weer op de kaart gezet! De Wethouder gaf te kennen dat er door wordt gegaan met het vergroenen van Arnhem en dus het tegelwippen. En dat ze de ambitie heeft volgend jaar weer nr 1 te worden. We gaan ervoor!

     

    Wij wippen door!

     


    Alle wijkplatforms en bewonersoverleggen krijgen in 2024 een extra bijdrage van € 1.000,- van gemeente Arnhem voor het organiseren van groene wijkacties. Bijvoorbeeld voor het aanleggen van een buurt(moes)tuin, het organiseren van een geveltuinactie of voor het opfleuren van boomspiegels. Ook gaat de gemeente zelf verder met het ontharden en vergroenen van de stad.

    In 2024 zal ook de gratis Tegelophaalservice weer worden aangeboden, waarmee dit jaar ruim 75.000 tegels zijn opgehaald. Zo worden Arnhemmers die hun tuin willen vergroenen ondersteund. Tot die tijd kan er ook doorgewipt worden in de winter. Dat is namelijk het ideale plantseizoen voor bomen. Arnhemmers kunnen op 16 december een gratis boom ophalen bij de locaties van Natuurcentrum Arnhem.



    « Naar het overzicht

    Activiteiten

    Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

     

    Meld je hier aan voor de workshop dementie vriendelijk

     

    Koningsdag 

    Aanmelden kraam is niet meer mogelijk

    Aanmelden kleedje is niet meer mogelijk 

     

    Avond4Daagse 

    Aanmelden kan niet meer. 

     

    Aanmelden voor Open Podium
    7 juni!

     

     

    Apr
    27

    Koningsdag zaterdag 27 april

    Diverse organisaties werken samen om van Koning... Lees meer »

    Mei
    03

    Open Podium

    Kom je ook naar het Open Podium op vrijdagavond... Lees meer »

     

     

    Wijkbudget aanvragen

    Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

    Aanvragen wijkbudget

     

    Aanmelden wijkgids

    Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

    Aanmelden wijkgids

     

    Laatste nieuws in je mailbox?

    Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

    Wijkplatform Rijkerswoerd

    Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

    Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!