• AED's in de wijk Rijkerswoerd

  Geschreven op

  Ik ben Marcel van Draanen en sinds dit voorjaar lid van de werkgroep ‘Veilig in de wijk’, onderdeel van het Wijkplatform Rijkerswoerd. Ik ga me voornamelijk bezighouden met burgerhulpverlening en de verspreiding AED’s in de wijk. Via deze weg wil ik het belang, het nut en de noodzaak en het gebruik van AED's onder de aandacht brengen. 

  Wist je dat de eerste zes minuten cruciaal zijn bij een hartfalen? Het is daarom van belang dat er mensen in jouw omgeving zijn die weten hoe te handelen en een AED kunnen bedienen. Via het landelijk netwerk van www.hartslagnu.nl, is het voor de burgerhulpverlener snel en eenvoudig na te gaan waar de beschikbare AED's  in zijn of haar omgeving aanwezig zijn. Deze kan hij of zij dan snel bereiken om vervolgens naar het slachtoffer te gaan voor het verlenen van eerste hulp.

  Om het voor de (burger)hulpverlener inzichtelijker te maken is het van belang om deze overzichtskaart zo actueel mogelijk te houden. Bij deze de vraag of jij in het bezit bent van een AED en wil je deze op laten nemen in het netwerk om een eventueel slachtoffer mede bij te staan, dan vraag ik jou deze aan te melden bij www.hartslagnu.nl

  Ook voor het aanmelden als burgerhulpverlener kan je daar terecht. Daarvoor is nodig een geldig EHBO-certificaat met bediening van een AED.

  Heb je hulp nodig bij het aanmelden of heb je andere vragen dan kan je contact opnemen met Marcel van Draanen 06-16539160 of een mail naar vidw@rijkerswoerd.net.

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie programma's bij agenda op deze website. Zie ook bij de werkgroepen Activiteiten of Cultuur

   

  Aanmelden Buurtrestaurant

   

  Aanmelden Open Podium 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Sep
  24

  Kopij en advertentie inleveren Het Woerdje

  Vandaag de laatste dag voor het inleveren van k... Lees meer »

  Sep
  27

  Buurtrestaurant 27 september

  Er staat weer een tweede buurtrestaurant op de... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd