• AED's in de wijk Rijkerswoerd

  Geschreven op

  Ik ben Marcel van Draanen en sinds dit voorjaar lid van de werkgroep ‘Veilig in de wijk’, onderdeel van het Wijkplatform Rijkerswoerd. Ik ga me voornamelijk bezighouden met burgerhulpverlening en de verspreiding AED’s in de wijk. Via deze weg wil ik het belang, het nut en de noodzaak en het gebruik van AED's onder de aandacht brengen. 

  Wist je dat de eerste zes minuten cruciaal zijn bij een hartfalen? Het is daarom van belang dat er mensen in jouw omgeving zijn die weten hoe te handelen en een AED kunnen bedienen. Via het landelijk netwerk van www.hartslagnu.nl, is het voor de burgerhulpverlener snel en eenvoudig na te gaan waar de beschikbare AED's  in zijn of haar omgeving aanwezig zijn. Deze kan hij of zij dan snel bereiken om vervolgens naar het slachtoffer te gaan voor het verlenen van eerste hulp.

  Om het voor de (burger)hulpverlener inzichtelijker te maken is het van belang om deze overzichtskaart zo actueel mogelijk te houden. Bij deze de vraag of jij in het bezit bent van een AED en wil je deze op laten nemen in het netwerk om een eventueel slachtoffer mede bij te staan, dan vraag ik jou deze aan te melden bij www.hartslagnu.nl

  Ook voor het aanmelden als burgerhulpverlener kan je daar terecht. Daarvoor is nodig een geldig EHBO-certificaat met bediening van een AED.

  Heb je hulp nodig bij het aanmelden of heb je andere vragen dan kan je contact opnemen met Marcel van Draanen 06-16539160 of een mail naar vidw@rijkerswoerd.net.

     « Naar het overzicht

  Activiteiten

  Koningsdag 'springt en ontmoet' 27 april bij sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd. Hieronder kun je je aanmelden voor de kinderrommelmarkt. Zie verder programma bij agenda en nieuwspagina op deze website. 

  Hier kun je je kraam reserveren voor Koningsdag t/m 12 jaar 

  Aanmelden kraam

  Hier kun je je plek reserveren voor Koningsdag 18+

  Aanmelden plek 

   

  Zie verder de agenda van onze wijk. Wil jij jouw activiteit ook in de agenda? Geef deze dan aan ons door. 

   

  Maa
  27

  Bezorgdatum Het Woerdje

  Vanaf week 13 wordt Het Woerdje huis-aan-huis b... Lees meer »

  Apr
  06

  Kunstcafé 55+

  Op donderdag 6 april 2023 is er weer een Kunstc... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Wijkplatform Rijkerswoerd