• Freakz

  FREAKZ @De Madser

  Wat is Freakz

  Een jongerenevenement dat georganiseerd wordt voor en door jongeren, los van de jongerenwerkers die betrokken zijn bij het evenement. Belangrijkste element is dat jongeren zelf regie hebben over hoe zij het evenement organiseren en hierover meedenken.

  Doel

  Wij vinden het organiseren van FREAKZ belangrijk. Om jongeren een podium te bieden die bezig zijn met talentontwikkeling. Wij geven ze de kans zich te performen. Verder is het belangrijk dat het jongerenparticipatie stimuleert. 40-60 jongeren zijn betrokken bij de organisatie van het evenement. Van het bedenken van artiest tot aan de uitvoering, kaartverkoop en toezicht.

  Doelgroep

  De jongeren die het evenement bezoeken zijn tussen de 12-20 jaar. Het zijn jongeren die in Arnhem en omstreken bewegen en wonen. Het is een diverse groep met verschillende achtergronden/culturen.

  Jongeren betrekken

  Het bepalen van de artiesten die op treden op FREAKZ ligt ook bij de jongeren. Elk jaar proberen wij te peilen wie er op dit moment populair is. Daarnaast gebruiken wij sociaal media platformen. We hebben een Instagram account en daar plaatsen wij jaarlijks een pol over welke artiesten zij graag willen zien. Wij gaan ook langs scholen om aan jongeren te vragen wie hun favoriet is.

  Organisatie

  Het organiseren van toezicht is een uitdaging, omdat FREAKZ een populair evenement is waar veel jongeren op afkomen. Wij kijken goed naar welke jongeren actief zijn in Arnhem en wie stevig in de schoenen staat. Met die jongeren gaan wij vergaderen en wie wij als toezicht willen uitnodigen. En de verdeling wie waar staat tijdens het evenement.

  FREAKZ wordt op een zo laagdrempelige manier georganiseerd. Wij maken de kaartjes goedkoop voor de doelgroep die niet veel te besteden heeft. Hierdoor bereik je een kwetsbare groep. Ook voor de organisatoren en vrijwilligers willen wij laten zien dat er nog veel te leren valt over de jongeren van tegenwoordig.

  Bewustwording van de jongeren

  Wij proberen de jongeren te stimuleren door ze iets moois te geven. Wij vragen tegelijkertijd ook wat van ze terug. En dat is dan de jongerenparticipatie. Wij merken heel erg dat jongeren normaliter niet bewust zijn van hun talenten.  Wat zij ook bij FREAKZ leren is dat zij een eigenwaarde hebben maar ook inzicht voor organiseren met de juiste goede begeleiding.  

           

  Voor vragen kan men ons bereiken op instagram via @jcdemader & @violatorzmusiq

  Naar het overzicht

  Activiteiten

  Zie ook bij de werkgroep Cultuur of de Agenda voor de vaste- of aanstaande activiteiten!

   

  Aanmelden voor Open Podium
  4 oktober!

   

   

  Jun
  29

  Zelfoostdagen Stadslandbouw

  Kom naar de zelfoogstdagen van de Stadslandbouw... Lees meer »

  Jul
  12

  Buurtcamping Immerloopark dit jaar van 12 t/m 14 juli

  Tijdens de Buurtcamping Immerloopark kampeer je... Lees meer »

   

   

  Wijkbudget aanvragen

  Vraag een wijkbudget Rijkerswoerd aan via dit formulier

  Aanvragen wijkbudget

   

  Aanmelden wijkgids

  Meld je onderneming aan bij wijkgids Rijkerswoerd

  Aanmelden wijkgids

   

  Laatste nieuws in je mailbox?

  Wil je op de hoogte blijven, abonneer je dan op ons laatste nieuws

  Wijkplatform Rijkerswoerd

  Wil je via je je mailbox op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit je wijk.

  Abonneer je en ontvang regelmatig een melding van het laatste nieuwtje!