Vergroening Annie M.G. Schmidthof

Categorie:

Nadat we in 2020 geveltuintjes hebben aangelegd, is er een verzoek bij de gemeente Arnhem gedaan om ons hofje te vergroenen. Er is enkele jaren geleden nieuw gras ingezaaid maar door de droge zomers is dit gras verdord en is er enkel onkruid gaan groeien. Omdat het plein ook nog veel stenen bevatte is het idee ontstaan om deze te vervangen door gras. Na goedkeuring van de gemeente is Gerda Hendriks erbij betrokken die een ontwerp heeft gemaakt met meer gras, bomen en bloemen. Dit plan is met een offerte naar de gemeente gestuurd zodat zij konden kijken hoe het financiële gedeelte rond kon komen.

Het plan was om in de herfst van 2021 te beginnen maar helaas duurde het toch wat langer. Gelukkig zijn ze op maandag 11 april begonnen met honderden tegels te verwijderen en grond af te voeren. De machines hebben flink wat werk verzet onder toeziend oog van de bewoners. Nadat het zware geschut klaar was en verdwenen ging de buurt aan de slag. Op zaterdag ochtend werden de plantjes door Gerda uitgezet en door enkele bewoners in de grond geplant. De houtsnippers werden een paar dagen later bezorgd en door het groenbedrijf uitgestrooid voor een paadje tussen de huizen in. Als laatste werd het gras ingezaaid en is iedereen heel blij met het resultaat en benieuwd hoe het gaat groeien en bloeien. Doordat het in het begin erg droog was hebben we bij toerbeurt het besproeid en is het gras inmiddels lekker groen en bijna toe aan een maaibeurt. Ondertussen hebben we ook al in de bloemperken het onkruid gewied waardoor de plantjes goed zichtbaar werden.

De bewoners zijn er heel blij mee en hopen dat het aanstekelijk gaat werken bij andere hofjes of buurtjes. Kom gerust kijken en heb je hierover vragen dan zullen wij deze graag beantwoorden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.