Kunstfietsroute door Arnhem

Categorie:

Fietsen door Arnhem en ook nog genieten van beeldende kunst

Het platform Beeldende Kunst Arnhem organiseert voor de vijfde keer de Kunstfietsroute. Zeventien beeldende kunstinstellingen openen de deuren voor kunstliefhebbers en nieuwsgierigen. Je bepaalt je eigen startpunt en route aan de hand van de fietsroutekaart of via de site http://www.beeldendekunstarnhem.nl/fietsroute.

Er is veel te zien en te doen. Zo zijn er tentoonstellingen en is er werk te zien in etalages, achter ramen van een aantal woonhuizen en in de meer traditionele galeries en kunstuitleen. Ook beelden in het centrum van Arnhem en beeldentuin aan de Utrechtseweg zijn opgenomen in de route. Voor de liefhebber zijn er poëzievoordrachten, muziek en rondleidingen. Niet alleen de tentoonstellingen, maar ook de plek of gebouw zelf is vaak bijzonder; een voormalige salsa dansschool, het oude postkantoor in de Spijkerbuurt, de voormalige elektriciteitsfabriek in de wijk Het Broek en een oud bankgebouw midden in het centrum. Een bezoek aan een heel klein tentoonstellingsgebouwtje op het terrein Arnhems Buiten of aan de kunstwerkplaats waar kunstenaars wonen en werken in Presikhaaf. Het loont allemaal zeer de moeite. Deze vijfde editie van de kunstfietsroute belooft een zeer gevarieerde culturele middag met voor elk wat wils.

De 17 locaties zijn: Omstand, Galerie in de Kerkstraat, Plaatsmaken, Museum Arnhem, DE.GROEN, Circa…dit, toART, Wentelteefjes, Kunstwerkplaats Arnhem (KW37), Sonsbeek & State of Fashion, 171project.space, Het Blauwe Veld, P-OST, galerie-gang, Zijlstra Galerij, Yusef’s Schwärmer en Scarabee

Praktisch
· Starten kan vanaf iedere locatie en men kan daar ook de fietsroutekaart ophalen
· Locaties zijn herkenbaar aan rode locatienummers, corresponderen met nummer op de kaart
· Locaties zijn gratis toegankelijk, behalve Museum Arnhem. Hier geldt de museumkaart of een geldig toegangsbewijs. De Museumtuin is wel gratis toegankelijk.
· Locaties zijn open 11.00 – 17.00 uur
· Aanvangstijden rondleidingen, muziek, poëzievoordrachten etc. kijk op de site

Organisatie
De kunstfietsroute is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem en Productiehuis Plaatsmaken. BK-Arnhem is in 2012 gestart en 22 Arnhemse beeldende kunstinstellingen (van groot naar klein) zijn hierin vertegenwoordigd.
www.beeldendekunstarnhem.nl

 

0 reacties