Beeldmerk logo Wijkplatform Rijkerswoerd

Onze werkgroep  (gevormd door een groep betrokken bewoners) wil graag een groener Rijkerswoerd om verschillende redenen:

Groen vermindert de kans op wateroverlast en verkoelt op warme dagen.

Groen zorgt voor een fijn leefklimaat en maakt een wijk aantrekkelijker.

In een groene wijk krijgt de natuur een kans en dat komt ons allemaal ten goede doordat er meer bloeiende planten zijn, meer insecten die zorgen voor bevruchting van fruitbomen en zo zijn er nog veel meer redenen.

Daarom proberen wij de wijk groener te maken door samen te werken met organisaties in en buiten de wijk en de gemeente die allemaal streven naar meer planten en bomen in Rijkerswoerd.

Wij gaan in overleg met buurtbewoners en de gemeente om samen versteende plekken groener te maken, een voorbeeld is het winkelcentrum, maar ook een mooie strook beplanting langs een reeks schuttingen aan de straatkant.

Groen is een zaak van ons allemaal, dus wij hebben hulp nodig van iedereen in de wijk, adopteer een boomspiegel (via een fiximelding). Kom met ideeën, praat mee bij het opstellen van de wijkgroenagenda.

Door samen te werken wordt de wijk een fijne plek om te wonen.

Regelmatig zullen wij hier op de site of via ons wijkblad Het Woerdje jullie op de hoogte houden.

Wil je informatie, wil je graag meedenken, heb je ideeën, je bent van harte welkom, neem dan contact met ons op via groen@rijkerswoerd.net

 

 

De werkgroep Groen

Anne Ferwerda