AED’s in de wijk

Categorie:

Ik ben Marcel van Draanen en sinds dit voorjaar lid van de werkgroep ‘Veilig in de wijk’, onderdeel van het Wijkplatform Rijkerswoerd. Ik ga me voornamelijk bezighouden met burgerhulpverlening en de verspreiding AED’s in de wijk. Via deze weg wil ik het belang, het nut en de noodzaak en het gebruik van AED’s onder de aandacht brengen. 

Wist je dat de eerste zes minuten cruciaal zijn bij een hartfalen? Het is daarom van belang dat er mensen in jouw omgeving zijn die weten hoe te handelen en een AED kunnen bedienen. Via het landelijk netwerk van www.hartslagnu.nl, is het voor de burgerhulpverlener snel en eenvoudig na te gaan waar de beschikbare AED’s  in zijn of haar omgeving aanwezig zijn. Deze kan hij of zij dan snel bereiken om vervolgens naar het slachtoffer te gaan voor het verlenen van eerste hulp.

Om het voor de (burger)hulpverlener inzichtelijker te maken is het van belang om deze overzichtskaart zo actueel mogelijk te houden. Bij deze de vraag of jij in het bezit bent van een AED en wil je deze op laten nemen in het netwerk om een eventueel slachtoffer mede bij te staan, dan vraag ik jou deze aan te melden bij www.hartslagnu.nl

Ook voor het aanmelden als burgerhulpverlener kan je daar terecht. Daarvoor is nodig een geldig EHBO-certificaat met bediening van een AED.

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of heb je andere vragen dan kan je contact opnemen met Marcel van Draanen 06-16539160 of een mail naar vidw@rijkerswoerd.net.

 

2 Reacties

 1. Werkgroep AED

  Top!
  Misschien is het een idee om ervaringen van de werkgroep AED de Laar- Elden mee te nemen in Rijkerswoerd??

  Neem gerust contact op 😃👍

  Antwoord
 2. Ronald Zaalmink

  U omschrijft dat er een EHBO diploma nodig is om aan te melden. Het kan ook al met een reanimatie en AED certificaat. Succes!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.